Транспортний засіб категорії N3. Розробка коробки передач та вибір шин і тиску повітря в них - Князєв, Микита Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – коробка передача транспортного засобу категорії N3. Мета роботи – розробка коробки передач транспортного засобу категорії N3, вибір шин та тиску повітря в них. Метод дослідження – розробка автомобіля та аналіз та обґрунтування тиску повітря в шинах
На сьогоднішній день тиск в шинах являється одним з найголовніших факторів які впливають на безпеку, керованість, довговічність експлуатації шин автомобіля. Було розглянуто різні варіанти використання шин з параметрами тиску які дають змогу експлуатувати автомобіль в різних умовах руху. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових автомобілів.
Keywords: коробка передач; перша передача; проміжний вал; синхронізатор; тиск повітря; літні шини; зимові шини