Розробка інтерактивного веб-додатку для навчання основам веб-програмування на мові JavaScript - Ніконов, Дмитро Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес розроблення сучасних інтерактивних веб-додатків для освітніх ресурсів. Мета – розробка сучасних інтерактивних веб-додатків для освітніх ресурсів на прикладі веб-додатку для навчання основам веб-програмування на мові JavaScript. Предмет дослідження – застосування методології створення сучасних інтерактивних веб-додатків для освітніх ресурсів. Методи дослідження – методи збору, аналізу та консолідації розподіленої інформації; технології програмування. Результати дослідження: проведено аналітичний огляд освітніх веб-ресурсів і технологій їх підтримки; створено методологію розробки сучасних інтерактивних веб-додатків для освітніх ресурсів; здійснено вибір технологічного стеку для розробки інтерактивного веб-додатку для навчання основам веб-програмування на мові JavaScript; побудовано архітектуру інтерактивного веб-додатку для навчання основам веб-програмування на мові JavaScript на основі клієнт-серверної моделі; розроблено програмний код інтерактивного веб-додатку для навчання основам веб-програмування на мові JavaScript. Результати досліджень дипломної роботи апробовано на міжнародній науково-практичній конференції та опубліковано у вигляді наукової статті у виданні, що входить до наукометричної бази даних Scopus, а також розроблено реальний проєкт до стадії виходу в публічний доступ.
Keywords: комп’ютерні системи; веб-додаток; веб-програмування; освітні ресурси; інтерактивність; гейміфікація; javascript; android; react; api