Удосконалення методики діагностування ходової частини легкових автомобілів в умовах міської СТО - Стрижак, Максим Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – ходова частина автомобіля. Мета роботи – підвищити якість діагностування і обслуговування ходової частини в умовах міської СТО. Методи дослідження. У роботі використані теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу рівнянь механіки. В роботі проаналізовані методи діагностування ходової частини автомобіля; досліджена математична модель процесу коливань мас автомобіля на вібраційному стенді; наведено перелік можливих причин несправностей підвіски та методи їх усунення; підібраний перелік необхідного устаткування для зони діагностування ходової частини в умовах станції технічного обслуговування. Був зроблений аналіз безпеки життя та діяльності людини на станції технічного обслуговування, та наведені необхідні інструкції та заходи безпеки при роботі.
Keywords: автомобільний транспорт; станція технічного обслуговування; ходова частина; устаткування; пост діагностування; автомобіль; ремонт; підвіска