Транспортний засіб категорії N3. Розробка зчепленняі та використання пневматичних підвісок. - Філіпов, Едуард Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії N3. Мета роботи – розробка зчеплення автомобіля та аналіз систем які забезпечують пасивну безпеку транспортного засобу. Мета дослідження – розробка зчеплення та аналіз конструкцій пневматичних підвісок.
У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорій N3. Проведений аналіз конструкцій пневматичних підвісок які забезпечують задану плавність ходу транспортних засобів категорії N3. Провівши аналіз зчеплення автомобілів аналогів, розробив зчеплення транспортного засобу категорії N3, проектоване зчеплення, має високі технологічні і експлуатаційні показники.
Keywords: транспортний засіб; натискний диск; зчеплення; крутний момент; ведений диск; пневматична підвіска