Дослідження модельних випробувань параметрів пересування козлового крана при дії вітрових навантажень - Іваненко, О. І.; Рагулін, В. М.; Назарько, О. О.; Ivanenko, Oleh; Ragulin, Vitaliy; Nazarko, Olga (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Наведено результати експериментальних досліджень параметрів пересування моделі козлового крана при дії вітрових навантажень. Виконано оцінку точності та достовірності отриманих результатів та намічено подальші напрями досліджень. Прийнята програма випробувань міс-тила визначення критеріїв подібності та масштабу моделі, де як головний параметр було взято швидкість крана при дії на нього вітру. Вплив різних факторів та оцінка впливу їх взає-модії досягались проведенням ПФЕ типу 24
Research of model tests of parameters move-ment of the goat crane under action of load loads
Keywords: дослідження; експеримент; кран; модель; пересування; установка; вітрове навантаження; параметри; результати; порівняння; research; experiment; crane; model; installation; movement; wind load; parameters; results; comparison; 621.873; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.69