Спосіб підвищення поперечної стійкості колісних машин використанням рухомої противаги - Дубінін, Євген Олександрович; Клец, Дмитро Михайлович; Подригало, Михайло Абович; Полянський, Олександр Сергійович; Яровий, Геннадій Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Спосіб підвищення поперечної стійкості колісних машин, при якому зменшують вертикальні прискорення до значення, меншого за критичне. Зменшення вертикальних прискорень здійснюють за допомогою електронного блока керування, яким подають сигнал на увімкнення електродвигуна, що з великою швидкістю, але на невеликий кут, повертає важіль з закріпленою на ньому противагою у бік, протилежний нахилу колісної машини.