Дослідження рівня безпеки дорожнього руху на ділянці 365-380 км автомобільної дороги М-04 - Фомін, Максим Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження - дорожній рух на ділянці автомобільної дороги Стрий – Ізварине. Мета: виявлення ділянок дороги з підвищеним ризиком аварійності та підвищення ефективності дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги Стрий – Ізварине. Метод дослідження: камеральний аналіз, аналітичний, статистичний. Отримані результати: досліджено питання щодо організації дорожнього рух на ділянці дороги Стрий – Ізварине, проведено аналіз підсумкових коефіцієнтів аварійності та коефіцієнтів безпеки, на підставі чого запропоновані заходи щодо підвищення ефективності дорожнього руху на ділянках дороги Стрий – Ізварине. Рекомендації з впровадження – розроблені підходи підвищення рівня безпеки дорожнього руху та методику послідовного аналізу функціонування автомобільної дороги з використанням методів аудиту дорожньої безпеки можна використовувати для визначення потенційно небезпечних ділянок на типових елементах автомобільних доріг. Застосування на типових ділянках запропонованих заходів по підвищенню безпеки руху призведе до зменшення втрат (соціальних та економічних). Область застосування – автомобільний транспорт, автомобільні дороги загального користування.
Keywords: організація дорожнього руху; дорожні умови; дорожньо-транспортна пригода; технічні засоб; и регулювання дорожнього руху; безпека дорожнього руху