Зчеплення автотранспортних засобів. Математичне моделювання та автоматизація - Михалевич, М. Г. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У монографії теоретично проаналізовано перспективи автотранспортних засобів із двигунами внутрішнього згоряння. Запропоновані методи математичного моделювання сухого зчеплення та трансміссії в цілому. Теоретичні та експериментальні дослідження дозволили створити теоретичні основи формування закону керування автоматичного керування зчепленням на основі параметричених кривих. Використовуються уточнені математичні моделі які грунтуються на експериментальних дослідженнях. Представлені у роботі концепції для формування закону керування зчепленням має перспективи для подальшого розвитку. В роботі вдалося поєднати досягення в області розробки електронних систем та пневматичних апаратів з досягненнями в області технології їх виробництва.
Keywords: 629.3