Поліпшення паливної економічності і екологічних показників транспортних засобів. - Капуста, Ігор Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є дослідження паливної економічності і екологічних показників транспортних засобів. Об'єктом дослідження є експлуатаційні властивості автомобілів із різними системами впорскування. Методи дослідження: аналіз, розрахунок і узагальнення отриманих результатів. В першому розділі коротко розглянута актуальність та стан питання паливної економічності та екологічності транспортних засобів. В другому розділі розглянуті існуючі перспективні методи визначення паливної економічності. У третьому розділі виконано розрахунки математичної моделі витрати палива автомобіля. В четвертому розділі розглянуто обладнання і технології, що використовуються при дослідженні паливної економічності і екологічних показників.
Keywords: паливна система; їздовий цикл; лямда зонд; впускний колектор; відсоток використання потужності; євростандарт; моноупорскування; каталізатор