Розробка модуля управління транспортерами конвеєру - Сасін, Іван Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Сучасні конвеєрні системи на великих підприємствах характеризуються густою мережею транспорту і використанням довгих стрічкових конвеєрів, що оснащені потужними електроприводами, а також включенням проміжних бункерів у технологічні процеси. Впровадження інтелектуалізації у технічну базу конвеєрів сприяє високій ефективності виробничих процесів. Метою роботи є підвищення ефективності функціонування транспортерів конвеєру за рахунок розробки модуля управління. Об’єкт дослідження – система управління транспортерами конвеєру. Предмет дослідження – розробка модуля управління транспортерами конвеєру. Дослідження проводяться за допомогою аналітичного аналізу, синтезу систем управління технологічними процесами, методів прийняття рішень у багатокритеріальних умовах та моделювання роботи систем управління. Виявлено основні вимоги щодо елементної бази інтелектуального модуля управління конвеєром. Розроблено моделі вибору елементної бази, обрано комплект засобів модуля управління, алгоритм роботи керуючого модуля. Проведено техніко-економічне обґрунтування задач дослідження. Промодельовано роботу технологічного процесу у Proteus.
Keywords: алгоритм; вибір; датчики; ефективність; інвертор; конвеєр; мікроконтролер; модуль; проектування; система; транспортер