Rozwój zintegrowanej komunikacji marketingowej ATP : monografia - Fedotova, Irina; Bocharova, Nadezhda; Velichko, Jana (Sienciea Scripts, 2020)
Monografia koncentruje się na zagadnieniach związanych z rozwojem zintegrowanej komunikacji marketingowej w przedsiębiorstwach transportu samochodowego (ATP). Przedstawiono w niej teoretyczne podstawy oraz praktyczne narzędzia i strategie wspierające spójną i efektywną komunikację z rynkiem. Szczególną uwagę poświęcono synergii między tradycyjnymi a cyfrowymi kanałami komunikacji, budowaniu marki, relacjom z klientami oraz tworzeniu wartości dodanej. Zaproponowano model zintegrowanej komunikacji marketingowej dostosowany do specyfiki branży transportowej, który może zwiększyć konkurencyjność i lojalność klientów.
Keywords: zintegrowana komunikacja marketingowa; ATP; transport samochodowy; strategia marketingowa; komunikacja rynkowa; relacje z klientami; marka; kanały komunikacji; lojalność klientów; konkurencyjność