Удосконалення доставки будівельних матеріалів компанією «КУБ» в місті Київ. Частина 3. Розробка ефективної технології доставки цегляних та кам'яних матеріалів - Дмитрієв, Артем Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Маршрутизація перевезення цегляних та кам'яних матеріалів в місті Київ була заборонована в якості технологічного рішення для удосконалення роботи компанії «КУБ». Побудовано один маятниковий та сім колових маршрутів. Вибрано автомобіль для здійснення перевезення цегляних та кам'яних матеріалів на встановлених маршрутах за максимальним значенням продуктивності та мінімальним значенням собівартості – це IVECO ML 190, вантажністю 7,7 тонн. Визначили показники роботи вибраної марки автомобіля з відкритим кузовом, із існуючих в компанії, на маятникових та кільцевих маршрутах, які показали, що для обслуговування кожного маршруту нам необхідно від одного до десяти автомобілів. Для визначеного відправника з найбільшим обсягом відправлення цегляних та кам'яних матеріалів 322 тонни на добу – «Склад 1» провели узгодження роботи автомобілів із відкритим кузовом з роботою навантажувального пункту. Компанія «КУБ» отримала позитивний економічний ефект на рік – 2243549 гривень. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по доставці будівельних матеріалів в містах України. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: технологія; доставка; цегляні та кам'яні матеріали; маршрут; узгодження; економічний ефект