Автомобільний двигун потужністю 75 кВт на базі двигуна 4Ч8,2/7,1 - Романчук, Михайло Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі виконано розрахунок і модернізацію автомобільного двигуна потужністю 75 кВт на базі двигуна 4Ч 8,2/7,1. Проведено розрахунок робочого процесу, динамічний розрахунок, розрахунок на міцність основних деталей двигуна. Розглянуті питання безпеки життєдіяльності при випробуванні та експлуатації двигуна. Виконана оцінка економічної ефективності розробки двигуна. Спеціальна частина роботи присвячена вибору і розрахунку системи охолодження.
Keywords: двигун; ефективна потужність; крутний момент; тепловий баланс; система охолодження; поршень