Розробка інформаційної системи електронного навчання - Алексеєв, Ерік Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета робота – розробка інформаційної системи, яка забезпечить зручний доступ та організацію процесу самостійного електронного навчання для користувачів. Об’єкт дослідження – інформаційна система, призначена для організації самостійного електронного навчання. Предмет дослідження – інформаційні технології електронного навчання, зосереджені на забезпеченні умов для ефективного самостійного навчання користувачів. Розглянуто значення самостійного електронного навчання у сучасному освітньому процесі. На основі аналізу предметної області було визначено цільову аудиторію. На підставі визначеною аудиторію було проаналізовано інформаційні системи та платформи, що користуються найбільшим попитом серед визначеної цільової аудиторії. На основі сформульованих загальних вимог до функціональної поведінки проєктованої системи було розроблено вхідну концептуальну модель системи для її подальшої деталізації у формі логічних та фізичних моделей. При розробці системи було обрано трирівневу архітектуру системи. Це рішення базується на використанні клієнт-серверної моделі, яка розділяє. функціонал додатка на рівні клієнта та сервера через проміжний шар бізнес-логіки. Розроблена система, яка забезпечить доступ користувачам до проходження курсів на платній та безкоштовній основі.
Keywords: інформаційна система; електронне навчання; самостійне навчання; клієнт-серверна модель; трирівнева архітектура; бізнес-логіка; платформа для навчання