Удосконалення технологічного процесу перевезення тарно-штучних вантажів рухомим складом ТДВ «АТП-16363» у міжміському сполучення - Толстік, Владислав Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
З метою удосконалення технологічного процесу перевезень розроблено раціональні розвізні маршрути, обрано раціональну марку автомобілю для роботи на маршрутах за критерієм мінімальних витрат на транспортування, обрано засоби пакетування тарно-штучних вантажів, розроблено календарне планування роботи автомобілів та водіїв на розроблених маршрутах задля встановлення чіткого графіку завезення вантажів на оптові склади отримувачів. При застосуванні раціональної схеми перевезень вантажів автомобілями раціональної марки за розробленими маршрутами отримано річний економічний ефект у вигляді зниження річних сумарних витрат на перевезення в розмірі 59145,55 грн. за рахунок скорочення загального річного пробігу автомобілів складає 60268 км при цьому. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжміському сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: вантаж; маршрут; міжміські перевезення; раціональна вантажність; тарно-штучні вантажі; витрати; ефект