Спосiб пiдвищення деформівностi холоднокатаної тонколистової сталi, призначеної для холодного штампування - Д'яченко, Свiтлана Степанiвна; Дощечкiна, Iрина Василiвна; Татаркiна, Iрина Сергiївна; Пономаренко, Iгор Володимирович; Лобанов, Вiктор Костянтинович (My University, 2015)
Спосіб підвищення деформівності холоднокатаної тонколистової сталі, призначеної для холодного штампування, що включає бомбардування низькоенергетичними іонами титану та структурне перетворення поверхневого шару сталевого виробу, який відрізняється тим, що дію бомбардування низькоенергетичними іонами спрямовують на поверхню холоднокатаного сталевого листа товщиною 0,4-2 мм, відношення площі поверхні до об'єму якого перевищує 1, а бомбардуванню піддають по черзі кожну сторону листа за 1 цикл протягом 1 хв.
Keywords: металообробка