Пристрiй генерацiї електричної енергiї вiд перетворення енергiї вiдпрацьованих газiв двигуна внутрiшнього згоряння транспортних засобiв - Дзюбенко, Олександр Андрiйович; Богдан, Дмитро Iванович (My University, 2017)
Пристрій генерації електричної енергії від перетворення енергії відпрацьованих газів двигуна внутрішнього згоряння, що являє собою термоелектричний генератор, що складається з напівпровідникових перетворювачів, який відрізняється тим, що термоелектричні перетворювачі одним боком щільно закріплені до каталізатора ДВЗ, який, при роботі двигуна, розігрівається до високої температури від відпрацьованих газів, а іншим боком до радіатора рідинного охолодження, що знаходиться в спільному контурі зі штатною системою охолодження ДВЗ і не використовує додаткових елементів, що перешкоджають руху відпрацьованих газів.
Keywords: електричнi машини; двигуни внутрiшнього згорання