Підвищення рентабельності ТОВ «Техно-Хаус» шляхом диверсифікації його діяльності - Гудков, Богдан Леонідович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження – діяльність ТОВ «Техно-Хаус». Мета роботи – підвищення рентабельності ТОВ «Техно-Хаус» шляхом диверсифікації його діяльності. Для досягнення окресленої мети поставлено наступні задачі: - розгляд теоретичних положень рентабельності та можливостей її покращення шляхом диверсифікації; - аналіз фінансово-господарської діяльності досліджуваного підприємства; - визначення перспективних показників ефективності функціонування ТОВ «Техно-Хаус». Предмет роботи – звітність об’єкту за 2017-2019 роки. В кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні аспекти рентабельності та можливостей її покращення шляхом диверсифікації, окреслена необхідність оцінки фінансової діяльності при її впровадженні. Підкреслена актуалізація проблеми розвитку підприємництва, особливо в контексті пандемічних викликів COVID-19. З метою покращення показника рентабельності ТОВ «Техно-Хаус» було запропоновано впровадження диверсифікації діяльності підприємства, а саме впровадження міжнародних перевезень в діяльність. Для доведення доцільності запропонованого впровадження проведено відповідні розрахунки та прийнято рішення про його доцільність. Про доцільність також свідчать розрахунки планового показника рентабельності діяльності ТОВ «Техно-Хаус».
Keywords: рентабельність; ефективність; фінансова діяльність; диверсифікація; напрямки покращання