ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ВАНТАЖІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ЗБАЛАНСОВАНОЇ СИСТЕМИ ПОКАЗНИКІВ - Ачкасова, Л. М.; Ачкасова, Л. Н.; Аchkasova, L. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Розглядаються питання інтеграції оцінки ефективності перевезення вантажів зі збалансованою системою показників (ЗСП) на основі матричного моделювання. Запропонована методика грунтується на використанні чотирьох проекцій ЗСП для оцінювання ефективності процесу перевезень. Ця методика є результатом дослідження питання оцінювання ефективності перевезень з точки зору формування й реалізації операційної стратегії автотранспортного підприємства. Стаття містить рекомендований склад матриць для такого оцінювання в розрізі кожної проекції, запропоновані системи показників для кожної матриці. Методика дозволяє за допомогою формування нормативних матриць відстежувати відхилення від запланованих показників і результатів процесу перевезення вантажів. Методика дозволяє легко автоматизувати процес оцінювання.
ОЦЕНКА ЭФФЕКТИВНОСТИ ПЕРЕВОЗОК ГРУЗОВ С ПОМОЩЬЮ СБАЛАНСИРОВАННОЙ СИСТЕМЫ ПОКАЗАТЕЛЕЙ
ASSESSMENT OF THE EFFICIENCY OF CARGO TRANSPORTATION WITH THE HELP OF A BALANCED SYSTEM OF INDICATORS
Keywords: ефективність перевезень; збалансована система показників; матричне моделювання; эффективность перевозок; сбалансированная система показателей; матричное моделирование; transportation effectiveness; balanced system of indicators; matrix modeling; 330.322.05