Інтелектуальна технологія розділення шумів і похибок вимірювання в багатоканальних інформаційно-вимірювальних системах - Нагоркін, Ярослав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі досліджені можливості розділення шумів та випадкових похибок вимірювання в багатоканальній вимірювальній інформаційній системі на основі застосування сингулярного розкладання матриці даних, отримання парціальних матриць, які несуть інформацію про шум, та використання інтелектуальної інформаційно-вимірювальної технології, що здійснює розділення шумів і похибок при наявності яких-небудь відмінностей між ними.
Keywords: багатоканальна вимірювальна інформаційна система; декомпозиція сингулярних значень; інтелектуальна інформаційно-вимірювальна система; інтелектуальні технології; нейронна мережа; похибки вимірювання; шуми