Застосування ГІС-технологій при комп’ютерній обробці результатів геодезичних вимірів та побудови картографічних матеріалів - Тягній, Сергій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи було проаналізувати сучасні геодезичні вимірні системи під час визначення геодезичних координат поворотних точок межі населеного пункту. Зробити аналіз застосування ГІС-технологій при обробці геодезичних даних та побудови картографічних матеріалів у цифровому вигляді. Формування меж території населеного пункту потребує визначення у Державному земельному кадастрі, тому для цього розробляють проект із землеустрою щодо встановлення меж населеного пункту. В наш час фахівці в галузі геодезії, картографії та землеустрою застосовують геоінформаційні технології.
Keywords: ГІС-технології; картографічні продукти програмне забезпечення; інструментальне геодезичне