Підвищення безпеки руху на ділянці автомобільної дороги М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ у Сумській області - Дуднік, Данил Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – заходи з підвищення транспортно-експлуатаційних показників та безпеки руху на ділянці автомобільної дороги загального користування в Сумській області. Мета роботи – розробка проєктних рішень для забезпечення безпеки і комфортності руху на автомобільній дорозі М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ в Сумській області. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання робіт з реконструкції автомобільної дороги та підвищення безпеки руху. В результаті розробки дипломної роботи виконано: – аналіз нормативно-правової бази щодо проєктування та реконструкції автомобільних доріг загального користування; – розглянуто методи оцінки безпеки руху на автомобільних дорогах; – проєктування заходів з реконструкції, спрямованих на підвищення транспортно-експлуатаційних показників та безпеки руху; – розробку заходів з підвищення безпеки дорожнього руху та організації дорожнього руху.
Keywords: автомобільна дорога; заходи з реконструкції дороги; автоматизоване проєктування; організація дорожнього руху; безпека руху