Розробка технології приготування асфальтобетонних сумішей з використанням бітумної емульсії на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Бурієв, Ельдар (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розроблено технологічну схему приготування бітумних емульсій та виготовлення асфальтобетонних сумішей з використанням бітумних емульсій. В ході виконання роботи вибрані вихідні матеріали для приготування асфальтобетонних сумішей на заводі та здійснені розрахунки складів асфальтобетонних сумішей, вибрано технологічне обладнання для виготовлення сумішей та здійснено розрахунок складського господарства. Враховуючи результати розрахунку складського господарства розроблено технологічну схему приготування асфальтобетонних сумішей на заводі. Окремо розглянуто питання контролю якості виготовлення асфальтобетонних сумішей на заводі, а також питання охорони праці та охорони навколишнього середовища під час роботи заводу. Здійснено розрахунок калькуляцій приготування асфальтобетонних сумішей та техніко-економічних показників роботи асфальтобетонного заводу.
Keywords: асфальтобетонна суміш; бітум; економіка; емульсія; охорона праці