Параметри якості поверхонь композитних самозмащувальних деталей тертя для друкарських машин при абразивному шліфуванні - Роїк, Т. А.; Гавриш, О. А.; Бровкин, А. О.; Roik, T.; Gavrysh, O. A.; Brovkyn, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У роботі наведено результати формування параметрів якості поверхонь антифрикційних деталей тертя з нових високолегованих композитів, синтезованих зі шліфувальних відходів легованих сталей, призначених для вузлів високошвидкісних друкарських машин. Показано, що якість поверхонь залежить від взаємодії одночасно виникаючих при абразивному шліфуванні процесів зміцнення та відпочинку поверхневих шарів самозмащувальних деталей.
Surface quality parameters of composite self-lubricating friction parts for printing machines at abrasive grinding process
Keywords: композитні деталі; параметри якості; абразивні інструменти; режими шліфування; швидкісні друкарські машини; composite parts; quality parameters; abrasive tools; grinding modes; high-speed printing machines; 621.923.6:621.318.4:621.002.3