Особливості управління персоналом на різних етапах життєвого циклу готельного підприємства - Александрова, С. А.; Колонтаєвська, В. В.; Alexandrova, Svitlana; Kolontayevska, Victoria (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2015)
Метою статті є теоретичне обґрунтування і розробка практичних рекомендацій щодо вирішення існуючих проблем в управлінні персоналом на різних етапах життєвого циклу готельного підприємства. Предметом дослідження є управління персоналом на різних етапах життєвого циклу готельного підприємства. Головним ресурсом будь-якого підприємства є персонал, адже без нього ні сучасні новітні технології, ні сприятливі зовнішні умови не допоможуть досягнути високих економічних результатів. Особливо це стосується готельних підприємств - саме люди надають послуги гостям, проявляючи гостинність, професійну компетентність; подають нові ідеї та забезпечують підприємству сталий розвиток. Поряд із цим це найбільш складний, унікальний і динамічний ресурс з точки зору управління. Саме тому управлінню персоналом слід приділяти постійну увагу, враховуючі як розвиток кожної окремої особистості, так і стадію життєвого циклу підприємства. Результати роботи. Виявлено особливості системи управління персоналом та основні напрямки роботи з працівниками у розрізі етапів життєвого циклу готельного підприємства. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості використання висновків та рекомендацій у діяльності готельних підприємств. Висновок. Дослідження особливостей роботи з персоналом готелю на кожному з етапів його існування дозволяє сформувати системне бачення кола проблем і завдань щодо трудових ресурсів у довгостроковому періоді.
The features of management of personnel on the different stages of life cycle of hotel enterprise
Keywords: управління персоналом; система управління персоналом; готельне підприємство; життєвий цикл підприємства; staff management; staff management system; hotel company; the life cycle of the company; 331.101.68