Підвищення ефективності перевезення крихких вантажів у міжнародному сполученні "Варшава - Київ" - Бочко, Олександр Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та прогнозуванню обсягів вантажних перевезень на прикладі діяльності транспортного підприємства ТОВ «SV BROK». У роботі виконано аналіз статистичних даних про обсяги перевезень, розраховано техніко-експлуатаційні показники транспортних засобів та сезонні закономірності зміни вантажопотоку. Для вирішення поставлених завдань застосовано методи математичного моделювання (лінійну та багатофакторну регресію, трендові моделі із сезонною компонентою та експоненційне згладжування). Отримані результати дозволяють прогнозувати обсяги перевезень на наступний період, оцінювати завантаженість транспортних засобів та ефективність використання рухомого складу.
Keywords: ефективність перевезень; крихкі вантажі; логістика; математичне моделювання; обсяги перевезень; перевезення вантажів; похибка прогнозу; прогнозування; регресійна модель; сезонна компонента; транспортна логістика; трендова модель; часові ряди