Аналіз підходів до реалізації системи управління безпекою дорожнього руху в Україні - Птиця, Геннадій Григорович; Абрамова, Людмила Сергіївна; Ptytsia, Hennadii; Abramova, Ludmila; Птица, Геннадий Григорьевич; Абрамова, Людмила Сергеевна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
В статті розглянуто підходи до побудови ефективної структури системи управління безпекою дорожнього руху. Визначені вимоги до системи управління безпекою дорожнього руху з урахуванням мети, задач та функцій даної системи. Наведено результати порівняльного аналізу досвіду провідних країн світу, з кращими за Україну показниками безпеки, щодо основних складових системи. В результаті аналізу виділено основні складові вітчизняної системи управління безпекою, удосконалення/побудова яких може суттєво підвищити ефективність функціонування системи управління та підвищити рівень безпеки дорожнього руху в Україні.
Analysis of approaches to the implementation of the road safety management system in Ukraine
Анализ подходов к реализации системы управления безопасностью дорожного движения в Украине
Keywords: безпека дорожнього руху; система управління безпекою дорожнього руху; елементи СУБДР; нормативні документи країн світу щодо безпеки руху; road safety; road safety management system; RSMS elements; regulatory documents of the world countries on road safety; безопасность дорожного движения; система управления безопасностью дорожного движения; элементы СУБДР; нормативные документы стран мира по безопасности движения.; 656.13; 10.30977/VEIT.2020.17.0.33