Підвищення ефективності дорожнього руху в складних місцях маршрутів слідування транспорту ТОВ «Марані-Україна» - Явтушенко, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – дорожній рух на маршрутах слідування транспорту ТОВ «Марані-Україна». Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на маршрутах ТОВ «Марані-Україна». Мета – підвищення ефективності дорожнього руху на підставі аналізу ризиків та планування маршрутів доставки товарів ТОВ «Марані-Україна». Метод дослідження – натурні спостереження, математичне моделювання. Отримані результати – розроблені заходи що зменшують загальні витрати при перевезені вантажів, підвищують ступінь безпеки руху при пересуванні вулично-дорожньою мережею міста, зменшують викиди шкідливих речовин в атмосферу за рахунок зниження загального пробігу. Запропоновано заходи, щодо удосконалення режиму регулювання на окремому перехресті, які знижують рівень аварійності та забезпечують більш безпечний проїзд через перехрестя. Рекомендації з впровадження – описану методику оцінки ефективності маршрутів пересування комерційного транспорту можна рекомендувати керівництву для розгляду на предмет впровадження, як методику підвищення ефективності транспортування товарів компанії. Також можливе застосування при виконання практичних робіт з дисциплін кафедри організації та безпеки дорожнього руху. Область застосування – маршрутна мережа доставки продукції ТОВ «Марані-Україна» в м. Харків.
Keywords: організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; автомобільні вантажні перевезення; безпека дорожнього руху; маршрутизація доставки вантажів