Управління якістю пасажирських перевезень. Частина 2 - Віцота, Єлизавета Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процеси управління якістю пасажирських перевезень на транспортних підприємствах. Метою роботи є дослідження та впровадження ефективних підходів до управління якістю пасажирських перевезень для забезпечення високого рівня безпеки, комфорту та задоволеності пасажирів. Предметом дослідження є методи, інструменти та підходи до управління якістю пасажирських перевезень, а також їх вплив на ефективність функціонування транспортних підприємств. У процесі дослідження були використані методи: узагальнення та групування; аналіз і синтез; системний і комплексний підходи; графічний метод та математико-економічні методи. У даній роботі досліджено теоретичні основи управління якістю пасажирських перевезень, визначено основні складові системи управління якістю. Розглянуто світовий досвід управління якістю пасажирських перевезень, включаючи кращі практики та методи, застосовувані в різних країнах. Проведено аналіз показників якості роботи підприємства пасажирського транспорту на основі загальної характеристики послуг підприємства. Особливу увагу приділено аналізу відгуків та скарг пасажирів, залишених на різних платформах, для виявлення ключових проблем та недоліків. Запропоновано шляхи удосконалення системи управління якістю пасажирських перевезень, включаючи впровадження системи забезпечення якості та оцінку готовності підприємства до впровадження нових стандартів. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що вони можуть бути використані транспортними підприємствами для підвищення якості обслуговування пасажирів, забезпечення безпеки та комфорту перевезень.
Keywords: якість; пасажирські перевезення; транспортні підприємства; обслуговування пасажирів; моніторінг якості