Методика роботи водія автотранспортного засобу для виконання завдань у надзвичайних ситуаціях - Полтавський, Е. М.; Кужелович, В. І.; Петрукович, Д. Є.; Полтавский, Э. М.; Кужелович, В. И.; Петрукович, Д. Е.; Poltavski, E.; Kuzhelovych, V.; Petrukovich, D. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
У статті розглянуто алгоритм діяльності водія з управління автотранспортним засобом з використанням методу логіко-ймовірнісного моделювання. Використання методів алгоритмічного аналізу на автомобільному транспорті є науково обґрунтованим способом розгляду робочих процесів з введенням їх кількісних характеристик, що мають певний психофізіологічний зміст. Сутність цього методу полягає в розкладанні робочого процесу на якісно різні елементарні складники. Діяльність водія автотранспортного засобу представлена як логічна діяльність, що складається із сукупності дій і оперативних одиниць інформації. Розглянуто приклади застосування алгоритму й оцінки діяльності водія з управління транспортним засобом.
Методика работы водителя автотранспортного средства при выполнении заданий в критических ситуациях
Methods of the driver’s activity when fulfilling the tasks in emergency
Keywords: алгоритм; система «автомобіль-водій-дорога»; керувальні дії; оперативна одиниця інформації; інформаційне завантаження; алгоритм; система «автомобиль-водитель-дорога»; управляющие действия; оперативная единица информации; algorithm; car-driver-road system; control actions; operational unit of information; information load; 656.13.08; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.87.0.109