Транспортний засіб категорії М1. Розробка головної передачі, аналіз та вибір літніх шин типорозміру шістнадцять дюймів - Петренко, Дмитро Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – розробка головної передачі, аналіз та вибір літніх шин типорозміру шістнадцять дюймів. У процесі виконання кваліфікаційної роботи бакалавра було проведено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1, у яких кількість пасажирів не перевищує 5. В ході проведення аналізу було визначено, що в залежності від розташування ведучих коліс на транспортних засобах категорії М1 використовуються одноступеневі гіпоїдні головні передачі (у випадку задніх ведучих коліс) або одноступеневі циліндричні (у випадку приводу на передні колеса). Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було прийнято рішення проєктувати одноступеневу гіпоїдну головну передачу, оскільки вона відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз та вибір літніх шин типорозміру шістнадцять дюймів для проєктованого транспортного засобу.Результати кваліфікаційної роботи бакалавра можуть бути використані при проєктуванні трансмісій легкових автомобілів або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; головна передача; сателіт; шини; коефіцієнт зчеплення