Вдосконалення технології використання відвальних порід в дорожньому господарстві - Дубовик, Руслан Ярославович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі викладено розробки щодо технології робіт з будівництва шарів дорожнього одягу та земляного полотна. Наведені порівняльні розрахунки конструкцій дорожнього одягу з подальшим визначенням найбільш ефективного варіанту. В роботі обґрунтовано склад горілої породи, що укріплюється цементом і розроблена технологія будівництва шару. Представлені вимоги з охорони праці, кошторисні розрахунки, визначена економічна ефективність будівництва. Приділено увагу питанням забезпечення якості робіт та захисту навколишнього середовища.
Keywords: відвальна шахтна порода; отримання вшп; класифікація вшп; будівництво шару з вшп; контроль якості; охорона праці