Розробка навчально-методичного забезпечення за дистанційним курсом для абітурієнтів «Вступ до фаху 051 – «Економіка»» - Приходько, Дар’я Олександрівна; Приходько, Дарья Александровна; Prykhodko, Daria (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Мета: розроблення навчально-методичного забезпечення за дистанційним курсом для абітурієнтів «Вступ до фаху 051 – «Економіка»». Методика дослідження: у роботі були використані загальнонаукові та спеціальні методи і прийоми дослідження: теоретичного узагальнення, аналізу і синтезу; системного і комплексного підходу; абстрактно-логічний метод. Результати: визначено, що дистанційний курс для абітурієнтів «Вступ до фаху 051 – «Економіка»» доцільно реалізовувати на базі віртуальної навчальної платформи Moodle, яка є найбільш досконалою та поширеною в Україні і в світі. Перевагами навчання за даним курсом в межах обраного віртуального навчального середовища Moodle є: мобільність; діяльність; наявність зворотного зв’язку; безкоштовний доступ; короткий термін навчання; усвідомлений вибір фаху. Cтруктурні елементи дистанційного курсу «Вступ до фаху 051 – «Економіка»» доцільно представляти у вигляді трьох основних блоків: анотація курсу; загальна інформація про курс; навчальна частина курсу. Зміст структурних елементів даного курсу слід наповнювати інформацією, яка привертала б увагу абітурієнтів до курсу, спонукала до запису на курс, до навчання за курсом, до вступу до ЗВО за відповідною спеціальністю. Наукова новизна: розроблено навчально-методичне забезпечення за дистанційним курсом для абітурієнтів «Вступ до фаху 051 – «Економіка»», а саме – структуру та зміст елементів курсу. Практичним застосуванням розробленого навчальнометодичного забезпечення є те, що дистанційний курс для абітурієнтів «Вступ до фаху 051 – «Економіка»» є сертифікованим та рекомендованим до навчального процесу в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. Практична значущість: дистанційний курс для абітурієнтів «Вступ до фаху 051 – «Економіка»» надає можливість привернути увагу абітурієнтів до ЗВО та залучити до вступу за відповідною спеціальністю.
Разработка учебно-методического обеспечения по дистанционному курсу для абитуриентов «Введение в специальность 051– «Экономика»»
Development of educational and methodological support for the distance course for entrants «Introduction to specialty 051 – «Economics»»
Keywords: дистанційне навчання; абітурієнт; економіка; спеціальність; вступ; структура; зміст; дистанционное обучение; абитуриент; экономика; специальность; введение; содержание; distance study; entrant; economics; specialty; introduction; structure; content; 378.14; 37.018.4; 33; 10.30977/PPB.2226-8820.2020.24.0.158