Вдосконалення бункерного обладнання цементобетонного заводу - Старіков, Віктор Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі проведені дослідження, розрахунки, розроблена конструкторська документація обладнання цементобетонних заводів. Об’єктом проектування є обладнання для виробництва цементобетонів. Метою роботи є дослідження, розрахунок і розробка конструкторської документації обладнання цементобетонних заводів. Пояснювальна записка включає аналіз інформаційних джерел, присвячених огляду та дослідженню сучасного технологічного устаткування цементобетонних заводів, науково-дослідну та розрахункову частину, питання охорони праці, визначення економічної ефективності. Конструкторська документація складається з плакатів та креслень обладнання для приготування цементобетонних сумішей і їх вузлів. Відмінністю проекту є модернізація цементобетонного заводу за рахунок використання додаткового обладнання, яке забезпечує підігрів суміші під час зимової експлуатації та охолодження для роботи в жаркому кліматі. Економічний ефект отриманий за рахунок підвищення продуктивності заводу склав 21975 грн/рік.
Keywords: цементобетон; завод; обладнання; бункер; агрегат; моделювання; навантаження; математична модель