СУТНІСТЬ І ЗМІСТ ПОНЯТТЯ «ВСЕЗАГАЛЬНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ЯКОСТІ» - Гладкова, А. Е.; Гладкова, А. Е.; Gladkovа, А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
У наш час існує безліч точок зору на сутність поняття «Всезагальний менеджмент якості», які мають суттєві відмінності одна від одної. Це викликає певні труднощі під час впровадження «Всезагального менеджменту якості на вітчизняних підприємствах. У результаті проведеного дослідження було визначено поняття «Всезагальний менеджмент якості» як концепцію, що передбачає поступове і безперервне поліпшення організації, спрямоване на забезпечення якості у всіх сферах діяльності організації, для досягнення довгострокового успіху шляхом задоволення вимог споживачів, членів організації та суспільства в цілому. Також пропонується перелік складових всезагального менеджменту якості, дотримання яких дозволяє забезпечити всезагальну якість.
СУЩНОСТЬ И СОДЕРЖАНИЕ ПОНЯТИЯ «ВСЕОБЩИЙ МЕНЕДЖМЕНТ КАЧЕСТВА»
NATURE AND CONTENT OF «TOTAL QUALITY MANAGEMENT» CONCEPT
Keywords: менеджмент; якість; підприємство; менеджмент; качество; предприятие; management; quality; enterprise; 65.018:338