Розробка тягового електропривода для гібридного транспортного засобу - Мудрий, Владислав Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: підвищення екологічності та зниження витрат палива за рахунок обґрунтування раціональних техніко-економічних параметрів гібридної силової установки для легкового автомобіля. Об’єкт роботи: процес вибору та розрахунку потужності електричного двигуна та енергоємності тягової акумуляторної батареї гібридної силової установки транспортних засобів. Предмет роботи: техніко-економічні параметри гібридної силової установки легкового автомобіля. Дипломна робота присвячена розробці тягового електропривода для гібридного транспортного засобу, а саме: - проведено аналіз основних параметрів та технічних характеристик сучасних гібридних транспортних засобів; - проведено вибір та розрахунок потужності електричного двигуна та енергоємності тягової акумуляторної батареї; - проведений синтез схемотехнічних рішень щодо розміщення основних складових гібридної силової установки легкового автомобіля; - розглянути питання охорони праці; - сформульовані висновки. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні, виробництві і експлуатації гібридних та електричних транспортних засобів.
Keywords: гібридний транспортний засіб; гібридна силова установка; електричний привод; електричний двигун; тягова акумуляторна батарея; енергоємність