Розробка конструкції універсального бульдозерного обладнання, на прикладі трактора Т-170 - Балабай, Денис Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – робочий процес розробки ґрунту механічним способом. Мета роботи – визначення раціональних параметрів робочого обладнання бульдозера та розробка нової конструкції відвалу, з обмежуючими елементами. Метод дослідження – аналітично-графічний. Спроектовано бульдозерний відвал, виконано основний розрахунок навісного обладнання. Виконано огляд конструкцій відвалів бульдозера, наведені порівняльні характеристики. Розроблену нову конструкцію відвалу що підвищує продуктивність машини. Проведені всі необхаіідні розрахунки бульдозерного обладнання. У розділі «Охорона праці безпека у надзвичайних ситуаціях» дана характеристика шкідливих і небезпечних факторів, наведені рекомендації щодо збільшення комфорту в кабіні водія.
Keywords: відвал; гідроциліндр; штовхаючі бруса; вузли кріплення до базової машині; вузли приводу управління; гідросхема