Технологія та організація виконання робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги IV категорії довжиною 24 км в Закарпатській області - Завгородній, Данило Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Під час виконання дипломного проєкту було проаналізовано кліматичні умови, побудовано дорожньо-кліматичний графік з початком та закінченням строків виконання будівництва протягом 2 років земляного полотна та дорожнього одягу. Розроблено відомість балансу земляних мас та загальні об’єми земляних робіт за видами ведучих машин для будівництва земляного полотна. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт, а також виконано техніко-економічне порівняння двох варіантів будівництва нижнього шару основи дорожнього одягу з ґрунту укріпленого цементом. Запроектовані технологічні операції по влаштуванню земляного полотна з транспортуванням ґрунту з виїмки в насип, з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ґрунту укріпленим цементом, щебенево-піщаної суміші, асфальтобетону крупнозернистого щільного і дрібнозернистого щільного. Також в роботі наведені вимоги по контролю якості робіт по влаштуванню земляного полотна і шарів дорожнього одягу.
Keywords: район будівництва; земляне полотно; дорожній одяг; технологія; пісок; щебінь; чорний щебінь; поверхнева обробка; контроль якості робіт