ВПЛИВ ТЕРМООБРОБКИ З РІЗНИМИ ШВИДКОСТЯМИ НАГРІВАННЯ НА СУБСТРУКТУРНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ СТАЛІ - Вуєць, О. Є.; Вуец, А. Е.; Vuiets, O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
На основі рентгеноструктурних досліджень встановлено позитивний вплив швидкісного нагрівання під час відпуску на субструктурний стан сталі 15Х11МФ: розмір областей когерентного розсіяння (ОКР), величину мікродеформації кристалічної ґратки та густину дислокацій.
ВЛИЯНИЕ ТЕРМООБРАБОТКИ С РАЗНЫМИ СКОРОСТЯМИ НАГРЕВА НА СУБСТРУКТУРНЫЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ СТАЛИ
THE INFLUENCE OF HEAT TREATMENT WITH DIFFERENT HEATING RATES ON SUBSTRUCTURE CHARACTERISTICS OF STEEL
Keywords: гартування; відпуск; пічне нагрівання; нагрівання струмами високої частоти (СВЧ); субструктурні характеристики; закалка; отпуск; печной нагрев; нагрев токами высокой частоты (ТВЧ); субструктурные характеристики; quenching; tempering, heat in the furnace; heating of high-frequency currents; substructure characteristics; 621.785.54:543.442.3