Розробка методики визначення енергетичних показників гібридних транспортних засобів з зовнішнім зарядом - Кузуб, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – підвищення ефективності використання гібридних транспортних засобів з зовнішнім зарядом за рахунок визначення їх енергетичних показників. Об'єкт дослідження – процес визначення енергетичних показників гібридних транспортних засобів з зовнішнім зарядом в різних країнах. Предмет дослідження - метод визначення енергетичних показників гібридних транспортних засобів з зовнішнім зарядом. В результаті проведеного дослідження виконані наступні завдання: - проведений аналіз та дослідження гібридних транспортних засобів та визначено високу ефективність використання гібридних транспортних засобів з зовнішнім зарядом; - проведена розробка методики визначення енергетичних показників гібридних транспортних засобів з зовнішнім зарядом; - побудовані порівняльні залежності, які демонструють еквівалентну витрату палива гібридних транспортних засобів з зовнішнім зарядом 2024 р. випуску Toyota Prius PHV та Skoda Octavia на території України та США; - визначено, що еквівалентна витрата палива в режимі «тільки електрика» на території України менша в 1,3 рази в порівнянні з США не зважаючи на марку гібридного транспортного засобу з зовнішнім зарядом; - розглянути питання охорони праці; - визначені висновки по роботі.
Keywords: гібридний транспортний засіб з зовнішнім зарядом; режим «тільки електрика»; розрахунок економічності; енергетичні показники