Ентропія в системах автоматичного управління складних електричних систем - Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Тарасов, К. С.; Тарасова, В. В.; Суханов, А. С.; Чуйко, П. В.; Hnatov, Andrii; Arhun, Shchasiana; Tarasov, Kyrylo; Tarasova, Valentyna; Sukhanov, Artem; Chuiko, Pavlo (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
У статті розглянуто деякі питання класифікації систем автоматичного управління та можливість використання для оцінки їх працездатності поняття ентропія. Розглянуті основні вимоги, які необхідно виконати для забезпечення надійної та економічної роботи сучасних енергосистем змінного струму. Розгляд ентропії дозволяє встановити деякі загальні умови організації управління процесами, зокрема режимами роботи енергетичних та складних електричних систем.
Entropy in automatic control systems of complex electrical systems
Энтропия в системах автоматического управления сложных электрических систем
Keywords: система автоматичного управління; електричний двигун; параметри; ентропія; класифікація; енергосистема; надійність; економічність; електропривод; automatic control system; electric motor; parameters; entropy; classification; power system; reliability; economy; electric drive; система автоматического управления; электрический двигатель; параметры; энтропия; классификация; энергосистема; электропривод; надежность; экономичность; 629.341; 10.30977/VEIT.2019.16.0.35