Оцінка показників ефективності трансмісії електромобіля. - Козаков, Володимир Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є оцінка показників ефективності трансмісії електромобіля. Об'єктом дослідження є процес визначення ефективності електричної трансмісії електромобіля. Предметом дослідження є покращення характеристик електричної трансмісії електромобіля. Проведено аналіз загального стану і перспектив розвитку ринку електромобілів і інфраструктури та у світі та в Україні. Обґрунтовані заходи для розвитку електромобілів в Україні. Виконано оцінку показників ефективністі трансмісії електромобіля. Проведений порівняльний аналіз тягових акумуляторних батарей. Удосконалено математичну модель трансмісії електромобіля і обґрунтовано вибір тягової акумуляторної батареї. Розглянуто особливості діагностування тягової акумуляторної батареї електромобіля. Запропоновано удосконалений метод динамічного навантаження для оцінки технічного стану тягової батареї.
Keywords: електромобіль; електрична трансмісія; акумуляторна батарея; електродвигун; коефіцієнт корисної дії; діагостування.