Формування стратегії бізнесу підприємства у сучасних умовах підприємництва - Перепеленко, Олексій Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження - процеси стратегічного управління підприємством. Метою роботи є розробка пропозицій щодо формування стратегії бізнесу підприємства за умов сучасного підприємництва. У роботі було використано: метод теоретичного узагальнення, системний підхід, методи економічних досліджень, методи стратегічного портфельного аналізу, методи маркетингового планування. У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретико-методичні основи формування стратегії бізнесу в контексті стратегічного менеджменту, проведено діагностику внутрішнього і зовнішнього середовища діяльності ФОП Хижниченко О.М. а також оцінено його конкурентний стан на ринку. Окремо запропоновано напрями вирішення прикладних питань розробки стратегії бізнесу для ФОП Хижниченко О.М. у сучасних умовах підприємництва, обгрунтовано їх доцільність з точки зору «стратегічного набору». Теоретичне та практичне значення результатів дослідження полягає в розробці та впровадженні елементів стратегії бізнесу ФОП. спрямованих на розширення клієнтської взаємодії у сфері В2В. Кваліфікаційну роботу виконано на замовлення ФОП Хижниченко О.М., результати дослідження впроваджено в господарській діяльності підприємства. За результатами дослідження опубліковано 1 тези наукової доповіді учасника VII Міжвузівської студентської наукової конференції «Тенденції та перспективи розвитку економіки і права XXI століття очима молоді» (м. Харків. 2023).
Keywords: стратегія бізнесу; фізична особа підприємець; підприємництво; стратегічний набір; конкуренція