Підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті в районі Панасівки м. Харкова - Тагієв, Самін Сарханович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху на перехресті. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на нерегульованому перехресті. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведено порівняльний аналіз схем організації дорожнього руху на перехресті вул. Велика Панасівська – вул. Чеботарська м. Харкова. Отримані результати – запропоновані заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху на перехресті вул. Велика Панасівська – вул. Чеботарська м. Харкова, а саме: зміна пріоритету проїзду перехрестя та запровадження введення світлофорного регулювання. З двох запропонованих заходів другий варіант є найбільш ефективним по величині середньої затримки на перехресті і безпеки дорожнього руху. Але він потребує значну кількість капітальних вкладень у порівнянні з першим варіантом. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті вул. Велика Панасівська – вул. Чеботарська м. Харкова з метою підвищення ефективності організації дорожнього руху на нерегульованому перехресті
Keywords: нерегульоване перехрестя; транспортна затримка; безпека дорожнього руху; інтенсивність транспортного потоку; конфліктні точки