Визначення показників безпеки дорожнього руху на ділянках автомобільних доріг загального користування - Озерянський, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета – підвищення безпеки дорожнього руху на ділянках автомобільних доріг. Отримані результати – робота вміщує повну характеристику ділянки дороги, яка обрана для дослідження, існуючих умов руху і поточного стану аварійності. В роботі були розглянуті методи організації дорожнього руху на дорогах. Особлива увага приділена методам оцінки рівня безпеки руху. На основі застосування методів оцінки рівня безпеки та методів організації дорожнього руху визначені ділянки дороги з високим рівнем аварійності, для запропоновані заходи з удосконалення організації руху. Зокрема запропоновано облаштування перехідно-швидкісних смуг, підвищення видимості та оновлення (встановлення) необхідних технічних засобів організації дорожнього руху на ділянках дороги загального користування.
Keywords: автомобільна дорога; безпека дорожнього руху; організація дорожнього руху