Удосконалення системи показників якості машин на етапах життєвого циклу - Назаренко, Євген Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Запропоновані підходи до реалізації етапів життєвого циклу виробів машинобудування передбачають врахування особливостей кожного етапу життєвого циклу продукції. Це важливо для оптимізації процесів, зниження витрат і підвищення ефективності. Належний підхід до реалізації етапів дозволяє покращити якість продукції та збільшити її довговічність, забезпечує більш повний огляд життєвого циклу, що дозволяє виявити потенційні проблеми та оптимізувати процеси, забезпечує ефективне об'єднання знань та ресурсів, що сприяє створенню інноваційних продуктів. Надійність є критичним фактором, який визначає ефективність, безпеку, економічність та довговічність функціонування системи. Реалізація системного підходу на основі циклу PDCA до забезпечення надійності дозволяє мінімізувати ризики відмов, скоротити витрати на ремонт і обслуговування, а також підвищити конкурентоспроможність продукції.
Keywords: Відмовостійкість; Життєвий цикл; Надійність; Показники якості; Рециклінг