Проектування та розробка грейферного робочого обладнання для покращення функціональності екскаватора ЕО-4224 - Моммадов, Агахан (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – – робоче обладнання екскаватора. Мета дослідження – визначення раціональних параметрів робочого обладнання екскаватора оснащеного рукояттю і ковшем грейферного типу. Метод дослідження – аналіз робочого циклу екскаватора. У рамках дипломного проекту виконано розрахунок робочого обладнання для екскаватора АТЕК, яке має ковш грейферного типу. Було проведено аналіз та розрахунок механізму управління ковшем грейферного типу та його складових елементів. Тема проекту була обґрунтована, зазначено доцільність використання обладнання зворотна лопата, оснащеного ковшем грейферного типу, у земляних роботах. Також була надана класифікація обладнання гідравлічних екскаваторів. У роботі описано особливості робочих процесів та надані рекомендації з їх оптимізації. Здійснено огляд, де були проаналізовані переваги та недоліки конструкцій робочого обладнання.
Keywords: стріла; рукоять; грейфер; гідроциліндр