МОМЕНТ НЕБЕЗПЕКИ ДЛЯ РУХУ ВОДІЯ В УМОВАХ НЕДОСТАТНЬОЇ ВИДИМОСТІ З УРАХУВАННЯМ ОЦІНКИ ГАЛЬМІВНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ АВТОМОБІЛЯ - Сараєв, О. В.; Сараев, А. В.; Sarayev, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Розглянуто обставини дорожньо-транспортної пригоди, коли наїзд на пішохода стався в умовах недостатньої видимості, й експерт шляхом розрахунку повинен встановити момент небезпеки для руху водія. Цей процес ускладнюється, якщо автомобіль був обладнаний антиблокувальною системою гальм та не залишив слідів гальмування на дорожньому покритті. У такому випадку відсутня чітка експертна методика дослідження. Розробку такої методики покладено в основу даної наукової роботи.
МОМЕНТ ОПАСНОСТИ ДЛЯ ДВИЖЕНИЯ ВОДИТЕЛЯ В УСЛОВИЯХ НЕДОСТАТОЧНОЙ ВИДИМОСТИ С УЧЕТОМ ОЦЕНКИ ТОРМОЗНОЙ ЭФФЕКТИВНОСТИ АВТОМОБИЛЯ
THE MOMENT OF UNSAFETY FOR DRIVING IN CONDITIONS OF POOR VISIBILITY TAKING INTO ACCOUNT THE EVALUATION OF VEHICLE BRAKING EFFICIENCY
Keywords: дорожньо-транспортна пригода; пішохід; наїзд; видимість; гальмування; експертиза; дорожно-транспортное происшествие; пешеход; наезд; видимость; торможение; экспертиза; accident; pedestrian; collision; visibility; braking; examination; 656.08