Дослідження моделей генеративного інтелекту для створення веб-контенту - Полупан, Анна Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес розробки та функціонування вебдодатку логістичного призначення, зокрема онлайн-платформи для взаємодії між клієнтами та перевізниками з можливістю автоматизованого розрахунку вартості перевезення та використання сучасних вебтехнологій і інструментів штучного інтелекту для підвищення ефективності користувацької взаємодії. Мета роботи – розробка повнофункціонального логістичного вебдодатку, який забезпечує ефективну взаємодію між клієнтами та перевізниками, автоматизацію процесу створення замовлень на перевезення, розрахунок вартості доставки та зручний користувацький інтерфейс із застосуванням сучасних інструментів веброзробки та елементів штучного інтелекту. У межах роботи було проаналізовано існуючі підходи до розробки вебдодатків і використання генеративного штучного інтелекту для створення вебконтенту. Здійснено проєктування та реалізацію логістичного вебдодатку з використанням повного стеку сучасних технологій, а саме: клієнтська частина реалізована з використанням React; серверна частина побудована на основі Node.js та REST API; для зберігання даних використано базу даних MongoDB. Результатом роботи є функціонуючий вебдодаток з реалізованим механізмом створення замовлень, розрахунку вартості перевезення, взаємодії між користувачами та перевізниками, а також зручним та інтуїтивно зрозумілим користувацьким інтерфейсом.
Keywords: Вебдодаток; дизайн; клієнт; сервер; MongoDB; Postman; API; CANVA