Удосконалення системи управління запасами з використанням прогнозних моделей на виробничих підприємствах - Дорош, Артур Григорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі узагальнено теоретичні підходи до визначення сутності запасів як економічної категорії та об’єкта управління на виробничих підприємствах; досліджено підходи та методи управління запасами у виробничих системах; проаналізовано прогнозні моделі, що використовуються в управлінні запасами, та оцінено можливості їх практичного застосування; здійснено характеристику виробничого підприємства та загальну оцінку його логістичної системи; проведено діагностику системи управління запасами і сформовано проблемне поле; обґрунтовано напрями удосконалення системи управління запасами з використанням прогнозних моделей; виконано прогнозування попиту для ключових позицій запасів і розраховано параметри їх поповнення; здійснено оцінку техніко-економічної ефективності запропонованих рекомендацій.
Keywords: запаси; управління запасами; прогнозні моделі; проблемне поле; виробниче підприємство; логістичні витрати